sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Töiden aloitus

10.1 Meillä oli ensimmäinen työpäivä, mutta tätä ennen olimme jo käyneet tutustumassa työpaikkaan.
Suomessa luulimme että työpaikka on syöpäosaston päivätoimimta/viriketoiminta ja että työpäivät kestää 5 tuntia ja viikonloput ovat vapaita.
Tutustumiskäynnillä selvisi että työpaikka on terveyskeskuksen tapainen klinikka, jonne tuodaan potilaita myös ambulanssilla. Majoituksen ja työpaikan järjestäneet henkilöt (eli Espanjan yhteyshenkilöt) sanoivat että työpäivät kestävät 7 tuntia mutta viikonloput on vapaita. Työpaikan nimi on Clinica medica Brisamar ja työntekijät on todella mukavia. Jotkut puhuu huonosti englantia, mutta muuten ei ole ollut mitään ongelmia.
Menemme usein aamulla klo 9 töihin, emmekä melkein koskaan ole 7 tuntia töissä koska 9-14 on kaikista vilkkain aika, jolloin tulee paljon asiakkaita. Klo 14 jälkeen tai vähän sitä ennen meille on sanottu, että saamme lähteä, koska klinikalla on niin hiljaista.
Saatamme joskus aloittaa työt vasta klo 11, koska iltapäivällä noin klo 16 jälkeen, klinikalle tulee erikoislääkäreitä (esim. gynekologi, ortopedi, hammaslääkäri) ja työntekijät kysyvät, että jos haluamme nähdä erikoislääkäreiden toimenpiteitä, niin saamme tulla myöhemmin töihin ja olla siihen asti, että näemme toimenpiteen. Työpaikka joustaa työajoissa todella paljon. Työpaikan johtaja sanoi, että jos tulemme klo 9 ja meillä on joku meno esim. klo 12, niin saamme lähtee silloin ennen klo 12, eikä tunteja tarvitse korvata. Taukoja saa pitää milloin tarvitsee ja useasti päivän aikana. Työ on todella rentoa ja alku vaikuttaa ainakin siltä, että me opimme paljon uutta ja meillä on mukavat 4 viikkoa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti